__________________________________________

Bara några ord från
PRESIDENTEN

1 oktober 2023
Go'kväll alla klubbkamrater!
 
Vad tiden går fort! Dags igen för några rader från mig. Det har helt klart blivit höst och det är faktiskt ganska mysigt. Mörka kvällar, vackra färger i naturen och så allt gott vi kan äta under den här årstiden. Hummer, gås och vilt för att nämna något... 
 

Team Rinkeby och Postkodlotteriet vad har dessa gemensamt? 

 
Malou och jag var i lördags i Helsingborg och "Grytan" vid Kärnan. Det var  Team Rinkeby-dagen, ett stort event där man bl a lämnade över en check på närmare 29 miljoner till Barncancerfonden och Hjärnfonden Barn. 

Allt inleddes med sång från barnkörerna Korallerna, Joysing, Sångbubblorna och Snäckorna (vårt barnbarn Amalia var med i en av körerna!).
 
Tina Nordström var en fantastisk konferencier! 💕 Stämningen på topp! 
Postkodlotteriet är en av de största bidragsgivarna till Barncancerfonden. 
Bara under 2023 fick man 21 miljoner kronor från lotteriet och sedan starten 2005 har lotteriet bidragit med nästan en halv miljard kronor!  
 
För ni som inte vet... Team Rinkeby cyklar varje år till Paris för att samla pengar till svårt sjuka barn och deras familjer. 
 
Vi som också håller på med olika välgörenhetsprojekt känner respekt och glädje för att det finns så många goda krafter i samhället! Medlemmarna i vår klubb kanske inte kan cykla till Paris för att samla ihop pengar, men vi gör mycket annat. Tillsammans gör vi skillnad! 

 
 
Fyra barnkörer satte stämningen vid Team Rinkeby-dagen! 
 

Sjöräddningssällskapet

En annan organisation som får stora bidrag från Postkodlotteriet är Sjöräddningssällskapet. Förra veckan så flyttade vi vårt möte efter lunchen till hamnen för att höra Stellan Skeppargård berätta om deras verksamhet. 
 
Mycket intressant och trevligt möte, som vi kan se på Bertil Olofssons
fina bilder! 
 

biljetter till konserten för Ukraina!

Finns nu att köpa på våra ordinarie onsdagsmöte, hos Höganäs Bokhandel eller genom att kontakta Gunilla Klapping eller Christina Reumark. 
Passa på att sälja biljetter till grannar, vänner och affärsbekanta!
Det blir en fantastisk föreställning med tre körer och ett par solister. 
Datum är 25 oktober och plats Lerbergets Kyrka!  
 
OBS! Kan du själv inte vara med på konserten, skänk gärna ett valfritt belopp till vårt Ukraina-projekt. Enklast är att hala fram mobilen och swisha genom QR-koden här. Stort tack! 
 
 
 
 

Spelar du golf?

Skulle vilja be alla medlemmar om en tjänst! Det är nämligen många olika golftävlingar som planeras inom Rotary-distriktet.  Dels Rotary DM 2024, men också ett lokalt projekt som vi tre klubbar i Kullabygden håller på att arbeta med. Därför skulle jag vilja att du som spelar golf (mycket eller bara ibland), skickar ett mail till mig! 
 
Ange om du spelar golf och om du eventuellt är intresserad av att ställa upp på en golftävling i Rotarys regi. Inget bindande, bara för att undersöka hur många golfare vi egentligen är i klubben! TACK! 
 
 
 

Lite FLER nyheter från distriktet.

Den 24 oktober - World Polio Day - blir det en gala på Malmö Rådhus. Det kommer att serveras en god måltid, bli underhållning av "Det gamla gänget" om Povel Ramel, information om vad Rotary gör inom polioutrotningen, lotterier med fina vinster och förhoppningsvis ges exempel på vad klubbarna gjort för att få in bidrag till End Polio Now.

Anmäl Dig senast den 12 oktober här >>>  
 
Antalet platser är begränsat!
 
 
Är du på spex-humör? 
 
Då finns chansen att se ett av de klassiska Lundaspexen den 23 november
Överskottet av biljettförsäljningen går till Rotarys hjälpverksamhet. 
Arrangör är Lund-Ideon Rotaryklubb.
 
 
Information finns här >>>
 
 
 
 
 

 

 

 

Kultur är kul!    

(Precis som Rotary...)
 
Missa inte mötet på onsdag, när vi får fint besök av kommunens kulturchef Anneli Sjöborg! Gissar att det kan bli både intressant att lyssna på och en härlig debatt efteråt med alla frågor från oss medlemmar! 
 
Dessutom! Malou håller vinlotteri och det vill du inte heller missa!  
 
 
 
 
 
 
Skål och gutår från 
 
C-M 
 
 
 
President
Höganäs Rotaryklubb 2023-2024
cm.hedin@gmail.com - 0708-24 48 10
ClubRunner Mobile