__________________________________________

Bara några ord från
PRESIDENTEN
17 september 2023

BÄSTA KLUBBMEDLEMMAR!
 
 
Dags igen för några små, personliga tankar från mig. Idag har det varit ännu en fantastisk sensommardag med höga temperaturer och härligt solsken. Men redan i morgon kommer det att börja regna och hösten tar sin revansch. 
 
Höst brukar betyda skördetid och mycket riktigt så har duktiga arbetare från Arilds Vingård börjat skörda hos mig och Malou på Villa Mathilda. Även flera andra vingårdar i "Kulla Valley" har börjat plocka in druvor, det är hektiska dagar nu för alla vinodlare. Det är en ynnest att få bo i en så framåt och spännande bygd! 
 
På senaste mötet skojade jag om att det snart är julafton. Det finns ju en hemsida om nästan allt och på sajten julafton.se kan man läsa att det just nu i skrivande stund är 97 dagar, 1 timma, 57 minuter och 25 sekunder kvar till julafton. Som för övrigt i år infaller på en söndag! 
 

Senaste styrelsemötet

Vi hade ett effektivt och trevligt möte hemma hos Boel och Ola i Jonstorp. 
Bland allt som avhandlades kan nämnas intressanta uppslag om hur vi både skall få fler, nya medlemmar och ta om våra befintliga medlemmar på bästa sätt. Vi är en klubb med stor sammanhållning. Ett bevis för detta är att alla förnyade sitt medlemskap inför detta år. 👍🏻
 
Vi kommer att ha ett fördjupat samarbete med de andra två klubbarna i vårt område; Höganäs-Kullen och Mölle-Arild. En ny After Work (AW) planeras också under hösten. 
 
Protokollet, när det är justerat,  är som vanligt tillgängligt i dokument-registret på klubbens hemsida (Club Runner).
 

sätt av 20 oktober i kalendern 

Då skall vi nämligen fira klubbens 70-årsjubileum!
 
Det var 1953 som vår klubb hade charterfest och började sin verksamhet i Höganäs. Vi kommer att hålla till på Höganäs Hamnkrog, det blir god mat och dryck och ett och annat trevligt tal och tillbakablickar. Mer information kommer, men se till att du har möjlighet att vara med på denna trevliga begivenhet.   

 

 

Konsert i Lerbergets kyrka 26/10

Arbetet med konserten går vidare och vi kan troligen börja sälja biljetter nu på nästa lunchmöte. Det finns ca 180 platser och konserten till förmån för de krigsdrabbade familjerna i Ukraina består av tre olika körframträdande samt solister. Kom ihåg att köpa biljetter till både dig och din familj, men gärna också till vänner, släkt och bekanta! 
 
 
_____________________________________________________
 

Håll dig uppdaterad med club runner

Som alla som var med i onsdags märkte, så tar vi nu ett krafttag för att lära ut hur man använder vårt medlemssystem Club Runner. Tomas Ek erbjuder sig att efter varje möte stanna kvar en liten stund och hjälpa tre medlemmar att komma igång med Club Runner-appen för mobiltelefonen och samtidigt se till att era inloggningar på hemsidan fungerar. 
 

läser du guvernörens månadsbrev?

Om inte tycker jag att du skall göra det. I senaste brevet skriver DG Annika Skoglund bl a om våra satsningar på "Simma lugnt" och seglingen i Mölle för ukrainska barnfamiljer. Men det finns också mycket annat intressant att läsa. Du hittar månadsbrevet på distriktets hemsida https://rotary2390.se/

kommande program

Nästan hela hösten är nu fulltecknad med intressanta föredrag och andra aktiviteter. Närmast på tur är det
EGO föredrag med Pernilla Wingårdh. 
 
Därefter kommer studiebesök på Sjöräddningen, kommunens kulturpolitik, det italienska köket, flygande radarspaning, Gammelsvenskbyn i Ukraina, nya biblioteket i Höganäs och mycket, mycket mer. Tack Kjell!  
 
 
Gå gärna in och kolla på hemsidan, där finns att läsa om alla program.
Glöm inte att bjuda med gäster som får chansen att se hur trevligt vi har på våra möten! 
 
Jag och Pernilla hoppas vi ses på onsdag! 
 
 
Varma hälsningar från, 
 
C-M 
 
 
image
 
 
 
 
 
 
 
 
President
Höganäs Rotaryklubb 2023-2024
cm.hedin@gmail.com - 0708-24 48 10
 
 
 
ClubRunner Mobile