__________________________________________

Bara några ord från
PRESIDENTEN
2023-12-11

BÄSTA KLUBBMEDLEMMAR!
 
Här kommer ett extra presidentbrev av en viktig anledning!

Snart är det jul, men först kommer Lusse! 

 
På onsdag den 13 december träffas vi igen på Hamnkrogen. Dagen till ära lyser vi som tända ljus och känner oss extra mycket som tomtar! Vi kommer nämligen att få besök av Familjefridsjourens Cecilia Nilsson. Hon kommer att få mottaga ett gåvobevis på 4 000 kr till deras viktiga arbete för utsatta kvinnor och barn i Höganäs.  Det är resultatet av era generösa bidrag till vår "julgran" vid entrén. Stort tack till alla som "satt en kula i granen"!
Inte nog med det. Cecilia kommer även att få med sig en eller ett par säckar med julklappar till barnen i skyddande boenden. Har du inte hunnit skänka julklappar till säcken, så finns det fortfarande tid. Ta med det på onsdag!  
 

Här är lite tips vad du kan göra!
1. Kolla vinden och källarförråd. Det finns säkert några gamla leksaker, böcker eller mjukdjur, som dina egna barn lekte med en gång i tiden.  

2. Gå till "Loppan" på Storgatan och köp några begagnade leksaker. Det finns mycket att välja på och det kostar inte många pengar. 

3. Gå till affären och köp en stor påse med julgodis, choklad eller kakor. Gissa att det blir uppskattat!
 
Slå in julklapparna och skriv på utsidan flicka/pojke och ungefär vilken ålder julklappen kan passa till. Kan du inte vara med på mötet på onsdag, så kontakta mig eller Malou, så kanske vi kan ta emot julklapparna innan mötet, när de skall delas ut.  
____________________________________________________
 

Ny medlem på gång! 

Som ni har sett i veckobrevet, så har Sven Arne Holm uttryckt vilja att bli medlem i klubben. På senaste medlemsmötet presenterades han lite kort. Men enligt klubbhandboken, så skall frågan ställas till alla medlemmar om det är någon som invänder om inval av ny medlem. Om så inte är fallet, går vi vidare med hans ansökan och hoppas kunna hälsa honom som ny medlem efter nyår. Sven Arne har en bakgrund från bank och följde ofta med sin fru Gertrud som gäst.  
____________________________________________________
 

Kommande möten

Juletid är bråda tider för många. Detta gäller för klubbens närmaste möten!
 
Onsdag 13 december - Ordinarie möte- Familjefridsjouren - se ovan! 
 
Onsdag 20 december - "Profana tankar inför julen" - Björn Elmlund inleder och leder en intressant diskussion om Julen, en av årets största högtider. OBS! Malou ordnar idag även ett extra spännande vinlotteri! Förutom goda drycker som passar julbordets fröjder, så blir det fem andra, hemliga vinster!
 
Onsdag 27 december - Onsdag 3 januari.
Inget vanligt möte, men de som vill träffa sina rotarykamrater och äta lunch tillsammans gör upp detta själva. 
 
 
 
Varma hälsningar från, 
 
C-M 
 
 
 
 
 
 
President
Höganäs Rotaryklubb 2023-2024
cm.hedin@gmail.com - 0708-24 48 10
ClubRunner Mobile