__________________________________________

Bara några ord från
PRESIDENTEN

BÄSTA KLUBBMEDLEMMAR!
Måndag och en ny vecka! Tänk igår, ännu en gång, kunde vi sitta ute och äta middag på kvällen. Men det blir allt kallare, svalorna gör sin flygakrobatik och hösten är nog på väg.
 

Välkommen på onsdag!

Det är dags för det årliga besöket av vår nye Distriktsguvernör! Hon heter Annika Skoglund och många av er har träffat henne när hon besökt klubben som Assisterande Guvernör - AG. Tänkte berätta lite om Annika, för det är en fantastisk kvinna och rotarian.
 
Hennes profession genom tiderna har varit tandläkare. Hon har bl a arbetat som tf professor, prefekt i oral kirurgi och oral medicin. Annika har även varit lärare och biträdande övertandläkare vid Lunds och Umeå universitet. Mellan 1991-97 var hon Övertandläkare/klinikchef på Södersjukhuset i Stockholm och startade därefter egen klinik. 
 
Yrkeskarriären som käkkirurg
har varit nog så imponerande.
Men även hennes engagemang i Rotary. Hon blev medlem 1997
och har varit verksam i många
humanitära projekt bl a som "Rotary Doctor" i Kenya och som lärare i odontologi i Etiopien. Genom sin hemmaklubb Helsingborg-Kärnan har Annika också verkat som tandläkare på barnhem i i Rumänien.
 
Nu på onsdag kommer Annika till oss för att berätta om sitt kommande år som guvernör. Innan mötet skall hon också träffa delar av styrelsen.
Missa inte detta möte!  Det är också ett utmärkt tillfälle att bjuda in gäster, som då kan få lära sig lite mer om Rotary och vad vi arbetar med.   
____________________________________________________

Årets första styrelsemöte.

Förra veckan hade större delen av styrelsen letat sig hem till Villa Mathilda för styrelsemöte. Det blev ett bra och konstruktivt sammanträde. Vad som beslutades framgår av protokollet som snart kommer att finnas i vårt dokumentregister på ClubRunner
____________________________________________________

Så här gör du för att läsa klubbens dokument.

Har du varit inne och tittat här någon gång? Det är enkelt, tre knapptryck
så kommer du dit. Jag skall förklara! 
 
1. Gå till https://hoganas.rotary2390.se/ Logga in om du behöver. Har du glömt lösenordet eller ditt användarnamn, klicka på "glömt", så får du ett
e-mail med uppgifterna. 
 
2. Väl inloggad, tryck på "medlemsområde". Då kommer du till en meny med åtta färgglada plattor. Tryck på "Klubbens dokument". (Har du högre behörighet än vanlig medlem, så kan menyn se lite annorlunda ut).
 
3. Alla dokument finns i mappar ända sedan 2007 och framåt. Tryck på 2023-2024 för att läsa de senaste veckobreven, referaten och styrelse- och årsmötesprotokoll m m. 
 
I dokumentarkivet finns också mycket annat, t ex vår klubbhandbok, diverse hjälpdokument samt det "Historiska Arkivet" med gamla fotografier och veckobrev ända sedan starten 1953! 
 
 
 
Jag kommer tillbaka i kommande nyhetsbrev med mer tips om vad som finns på vår hemsida och i ClubRunner! 
  
____________________________________________________
 

Besök andra klubbar! 

En av de stora fördelarna med Rotary är att man besöka andra klubbars möten och det över hela världen! Vill du besöka någon av klubbarna i närområdet, Helsingborg eller Ängelholm, så kolla på det veckobrev som brukar komma från distriktet torsdag/fredag. Då kan du planera att gå på föredrag som verkar speciellt intressanta.
Alla program finns dessutom samlade här: 
https://rotary2390.se/events
 
____________________________________________________
  

Något för vinintresserade.

Att klubbens medlemmar är intresserade av druvans nektar, vet vi genom Malou´s populära vinlotterier. En välkommen intäktskälla för klubben. 
 
Nu på lördag är det Helsingborgs Dryckesmässa på Sundspärlan.
Ett trettiotal utställare med viner, gin, rom och allehanda delikatesser.
 
Jag och Malou har också en monter där med alla våra viner från Sardinien. 
Det är förköp av biljetter på nätet!  https://dryckesmassa.se/
Kanske ses vi där! 😊🍷
 
 
 
Varma hälsningar från, 
 
/ C-M 

President
Höganäs Rotaryklubb 2023-2024
cm.hedin@gmail.com - 0708-24 48 10
 

 
 
Från förra årets mässa i Helsingborg. 
 
ClubRunner Mobile