__________________________________________

Bara några ord från
PRESIDENTEN
3 september 2023

BÄSTA KLUBBMEDLEMMAR!
 
Ett nytt, kort presidentbrev kommer här. Det har varit en hektisk vecka,
vem har sagt att det blir lugnt som "pensionär"? Jag stod 10 timmar i vår monter (Carliot Fine Wines) på Sundspärlan förra lördagen. Över tusen besökare och flera hundra ville prova just våra viner på Helsingborgs Dryckesmässa. Nu i går åkte jag färja till vackra Hven för att hålla en provning med viner från Österrike med 25 glada Munskänkar. 
 
Förra tisdagen deltog jag och Malou på en "byavandring" i Ingelsträde, arrangerad av Arilds Byalag. Vi fick en fantastisk visning av både Mandelgrens utställning och cirkusmuseet i den gamla skolan, men dessutom en uppvisning av "cirkusdirektören" Max Carling på slak lina. 
Därefter i sällskap med Sven-Gunnar Trulsson och Clas Hellstrand så gick vi 
till minnesstenen över pestens offer 1711. Mycket intressant! 
 
Varför nämner jag detta som ju egentligen inte har något med Rotary att göra? Jo, jag vill uppmana er alla medlemmar att engagera er i så många olika nätverk som möjligt. Det är stimulerande och bra för både kropp och knopp att vara med i olika aktiviteter. Inte minst för oss som numera är "seniorer". Så sök upp och kom med i byalag, hembygdsföreningar, släkt-forskare, Munskänkarna, konstklubbar eller vad som helst! Dessutom genom att ha ett stort umgänge utanför Rotary, så blir det lätt att bjuda in gäster till just våra egna trevliga lunchmöten! 
 
Här några bilder från Ingelsträde! 
 
 
 

Förra veckans möte!

Var nästan rekord i antalet medlemmar och gäster. Vi fick lyssna på en oerhört fascinerande redogörelse om Ukrainas historia och dagens situation i Ryssland och forna Östeuropa.Föredragshållaren Bo Kragh lämnade ingen oberörd! Hans slutord var det samma som en soldat, som alldeles innan han stupade uttryckte: "Slava Ukraini".

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Vet du var du är?

Säkert gör du det. Men för den som är gravt synskadad är det inte lika lätt. 
 
Nu på onsdag kommer Karl-Otto Rosenqvist hit för att berätta om en unik app Kwenda framtagen för synskadade och just nu under testning i bl a Höganäs. 
Föredraget heter "Om jag bara visste var jag är...". Missa inte detta! 
 
 
 
 

Till slut...

På måndag om en vecka är det så kallat AG möte för klubbarna i vårt distrikt. Jag och Tomas skall medverka och rapport kommer i nästa presidentbrev. 
 
Men först skall jag i morgon och på tisdag spela golf med gamla vänner från Göteborg. Också ett bra sätt att hålla igång fysiskt och mentalt! 
 
Vi ses på onsdag! Hamnkrogen serverar kycklingfilé med currysås och ris! 
 
 
 
Varma hälsningar från, 
 
C-M 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
President
Höganäs Rotaryklubb 2023-2024
cm.hedin@gmail.com - 0708-24 48 10
ClubRunner Mobile