__________________________________________

Bara några ord från
PRESIDENTEN

BÄSTA KLUBBMEDLEMMAR!
Dags igen för ett litet nyhetsbrev från er president C-M. I skrivande stund
går vi och väntar på hur mycket regn som kommer att falla över oss närmaste dagarna  Vi får hoppas att Kullaberg kan styra bort det värsta busvädret och att vi snart kan få njuta av några vackra, ljumma sensommarkvällar! 
_____________________________________________________
 
I går lördag, så var det stort firande på Himmelstorpsgården som i år fyller 70 år. Gården är alltså lika gammal som Höganäs Rotaryklubb! 
 
På programmet stod tal av bl a kommunens kulturchef Anneli Sjöborg samt ett par av hembygds-gårdens eldsjälar Fredrika Ramsay och Bengt Rosenkvist. Besökarna kunde också se en intressant utställning med bilder från inspelningen av TV-serien "Kullamannen" 1967. På plats fanns Olle Myrberg som spelade Kaj i denna kultförklarade ungdomstriller. 
 
Vi hittade här även vår medlem, tillika hembygdsforskare och författaren Bengt Nilsson. Han hade bokbord och fick berätta om alla de intressanta skrifter som finns att köpa. "Sägner och skrönor från Kullaberg", gillade jag speciellt!      
 
 
_____________________________________________________
 
Slå ett slag för Ukraina! 
 
Den 3 september är det klubb-DM i golf för Rotary distrikt 2390 och 2400. Tävlingen äger rum på Landskrona GK och sker i form av "Texas Scramble", det är en rolig och avslappnad tävlingsform. Man ställer alltså upp i fyramannalag från varje klubb. Jag vet att det är åtminstone några som spelar golf i vår klubb (bl a undertecknad). Det skulle vara kul om vi ställde upp med ett lag! Överskottet från tävlingen går till shelterboxes i Ukraina. Något de verkligen behöver!  Mer information finns på denna hemsida!
Är du intresserad, så kontakta mig snarast. 
 
 
 
_____________________________________________________
 
Snart dags för höstens första styrelsemöte!
 
Den 15 augusti kommer klubbens nya styrelse att sammanträda. Har du något som du vill vi skall ta upp och diskutera, så kontakta mig. Jag kommer förstås att rapportera från varje styrelsemöte på våra ordinarie lunchmöten.    
_____________________________________________________
 
Nästa onsdagsmöte! 
 
Kommer att handla om "lite av varje"... Så menar i alla fall vår globetrotter Björn Elmlund. Han beskriver sitt föredrag så här: 
 
Mitt anförande kommer att handla om lässvårigheter, om nyttan av att ha tur, om sympati för "Ove" , om fascination för resor och en hel del annat.
 
 
Kanske kommer en liten pippifågel också att finnas med också, men det är inte säkert. Säkert är däremot att vi gärna publicerar en bild på den här sköna killen! (Fotograf okänd, men han/hon har gjort ett mycket gott jobb!) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
_____________________________________________________
 
Besök hos Sjöräddningen i Höganäs hamn.
 
Slutligen en lite "teaser" om vårt möte den 27 september. Det får ni inte missa! Vi äter som vanligt, men sedan promenerar vi till sjöräddnings-sällskapet i hamnen som visar upp räddningsbåten och berättar om sina viktiga insatser! 
 
 
_____________________________________________________
 
Det var allt för den här gången! Jag uppskattar att få lite feedback på dessa utskick. Kanske är det något du vill att jag skall förmedla till alla? 
Det är bara att skicka ett mail, eller ringa! 
 
Glöm inte att titta in på hemsidan och vår Facebook!
 
Välkommen till Hamnkrogen på onsdag! 
 
 
Varma hälsningar från, 
 
  C-M    
   image  
 
President
Höganäs Rotaryklubb 2023-2024
cm.hedin@gmail.com - 0708-24 48 10
 
ClubRunner Mobile