__________________________________________

Bara några ord från
PRESIDENTEN

BÄSTA KLUBBMEDLEMMAR!
2023-11-28
 
Skickar ut ett brev redan idag, eftersom jag tyvärr inte kan leda mötet i morgon. Har råkat ut för en skada på cutaneus femoris lateralis-nerven! 
Det är inte så farligt som det låter, men gör väldigt ont när jag står, går och ligger ner. Det enda som funkar är att sitta, t ex att skriva detta brev... 
Min sjukgymnast säger att det går över av sig själv, men tills dess får jag äta smärtstillande och ta det lite lugnt. Christina Reumark rycker in i morgon!
 

Årets julgåva - tack för fint bidrag! 

Rotary Doctors har en kampanj där man kan ge bort en julklapp till undernärda barn i Östafrika. För 200 kr får dessa extra proteinrik gröt
under tre månader. Jag skickade runt en lista vid de två förra mötena och kunde sedan skicka in en beställning på 30 sådana paket. Mycket bra! 
Vi har redan fått ett stort tack från Rotary Doctors Sweden och ni som har antecknat er får troligen era gåvokort under veckan.
 
OBS! Har du inte varit med på de senaste mötena, men skulle vilja vara med och bidraga ändå, så går det bra att swisha en gåva direkt till Rotary Doctors på swish nr 900 47 22.  
 

Andra med hjärtat på rätt ställe. 

Måste berätta att jag i lördags var på Hönö i Göteborgs Skärgård och höll en vinprovning för ett 60-tal trevliga Munskänkar. Efter provningen hade man vinlotteri. inget konstigt med det kanske. Men behållningen av lotteriet skänkte föreningen oavkortat till Stadsmissionen i Göteborg!
Det värmde mitt hjärta både som göteborgare, munskänk och rotarian. 
 

du är väl med och klär granen? 

Precis som förra året sitter nu vår "julgran" nedanför trappan på Hamnkrogen. Man köper en "kula" genom att swisha pengar till klubben. Bara under förra mötet kom det in hela 1700 kr och jag hoppas att innan julen så har vi överträffat förra årets insamling. Pengarna går nämligen till Familjefridsjouren i Höganäs - ett mycket vällovligt syfte. 
 
Bilden är från förra året när Bengt Löfgren "sätter en kula i granen!" under överseende av Gunilla Klapping, en av initiativtagarna!
 
 
 

Distriktets årsmöte 11 november

På förra mötet berättade jag om årsmötet som hölls via Zoom. Det var ett effektivt och proffsigt möte där förre DG Ulf Bingsgård fick ansvarsfrihet
och där den nya distriktsorganisationen presenterades. Från den 1 jul 2024 kommer vårt distrikt att heta D 2395 och bestå av hela 104 rotaryklubbar med ca 4 149 medlemmar! Skälet till sammanslagningen av D 2390 och
D 2400 är helt enkelt att antalet rotarianer i Sverige är för litet för att kunna ha tio distrikt. Framöver blir det alltså bara sex distrikt.
 
Guvernör 2024-2025 blir Ulla Ståhl från Karlskrona, som ju besökte oss nyligen. Hon gav en mycket trevlig presentation av sig själv under mötet.

Om ni vill höra Ulla själv berätta om det nya distriktet, så finns en liten film här: https://rotary2390.se/page/dgn-ulla-stahl-presenterar-nya-d2395
 

 

berätta om rotary!

Har du inte också velat ha en kort men innehållsrik sammanfattning om
vad Rotary egentligen är och vad vi gör? Det finns nu både som pdf och som  powerpoint. Pdf-filen kan du t ex skicka till bekanta, som du tror är lite intresserade av vår klubb. Filerna kan laddas ner här!
https://rotary2390.se/page/kort-presentation-av-rotary
 

Sugen på lite opera?

Vi har fått följande inbjudan från grannklubben Mölle-Arild RK. Vill du följa med på denna resa till Malmö, så mejla till monica.bengtson@outlook.com
070 - 274 63 16. 
 
Hej alla rotaryvänner!
Jag vill hälsa er alla välkomna att följa med til Malmö Opera och njuta av Puccinis opera Turandot, som är en av världens mest populära och spelade operor med vidunderlig musik, fängslande handling och storslagna scener. Det är berättelsen om den iskalla prinsessan som låter avrätta friare på löpande band tills hon möter den sanna kärleken. Detta kommer att äga rum den 3/3 2024 kl 16.00. En buss transporterar oss dit och hem. Är du intresserad, så kontakta mig för mer information. Med vänlig hälsning, Monica Bengtsson, Mölle-Arild RK. 

vinlotteri!

I morgon är det dags igen. Vinlotteri och kanske är det just du som kommer att vinna då! Malou låter hälsa (med tanke på föredraget i morgon) att om man skall kunna ge blod, så är det också bra att fylla på med lite rött vin!
🍷🍷🍷😂
 
I morgon talar Patrycja Dybowska - Blodcentralen Helsingborg🩸🩸🩸
 

styrelsemöte

På tisdag den 5 december träffas vår styrelse igen. Vi har många viktiga
saker på agendan, bl a nya medlemmar på väg in, nya insatser för våra flyktingfamiljer från Ukraina, stora gemensamma projekt till våren med
våra tre Rotaryklubbar i Kullabygden och mycket annat. 
 
Har du idéer eller om det är någon fråga du tycker vi borde ta upp på mötet, så kontakta Tomas Ek eller undertecknad. Det är för alla er medlemmar som vi i styrelsen arbetar och vi lyssnar mer än gärna!  
 
 
Varma hälsningar från, 
 
C-M 
 
 
 
 
 
 
President
Höganäs Rotaryklubb 2023-2024
cm.hedin@gmail.com - 0708-24 48 10
ClubRunner Mobile